duminică, 22 noiembrie 2009

Lege electorala



Mai sunt zece minute si se inchid urnele,  iar la sectiile speciale de votare gen Gara de Nord sau Regie, cozile sunt imense.
Nu era, dom'le, mai simplu sa dea Parlamentul o lege care sa-i interzica lu'  Basescu candidatura, pe motiv ca Geoana si Antonescu nu pot fura impreuna cate voturi strange marinaru'  singur?
Halal politicieni... Pai sa-i invat io cum si ce sa faca?!!!

18 comentarii:

  1. Este incredibil cat de prost au organizat sectiile speciale....Nici la gara de est, nici la caminele facultatii de constructii nu se putea vota (ma refer la cei din provincie), cozile erau imense...iar vremea...hai sa fim seriosi...nu poti sta 3 ore in frig... si cand ma gandesc ca mai mult de 70% se intorceau din drum cand vedeau coada....hmm... Cred ca iar o sa "traim bine" in rahatul asta...
    O saptamana plina de speranta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Citindu-ti comentariul am avut impresia ca matale,uitandu-te intr-o oglinda vorbesti de ce vezi in spatele lu` matale crezand ca povestesti de ce crezi ca-i dincolo de oglinda.
    PS1 daca nu ti-a spus nimeni inseamna ca nu sti,poate, de cine au fost "organizate" alegerile acestea.
    PS2 "multe" voturi a mai strans marinatu`, vai mama lor de voturi!

    RăspundețiȘtergere
  3. RE: Crin Antonescu si inca o dovada ca nu (mai) exista partid liberal in RO

    Liderul PNL a mai spus ca traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza "optimism din punct de vedere antropologic" si este "un efort care merita salutat".
    (sursa; hot news.ro si ziare)

    Mai avea putin si incheia declaratii de adeziune la cauza socialismului cu "traiasca lupta pentru pace!" ca taticul lui Patapievici.

    End of story.

    RăspundețiȘtergere
  4. E tragic ca asa de multi au votat cu PSD. Mi-ar fi placut o finala Base cu Crin dar se vede clar ca mentalitatea romanilor nu s-a schimbat deloc. Inca mai votam acelasi partit care de fiecare data ne-a ingropat, de parca am fi masochisti.
    E pacat ca Antonescu vrea, in prostia lui sau ca asa i s-a comandat de Patriciu, sa faca alianta cu PSD. PNL a dat dovada ca e un "adevarat" partid de dreapta. Si eu care fac parte din randurile galben-albastrilor. Sper ca liberalii adevarati si cu capul pe umeri sa nu asculte sfaturile Crinului otravitor.SPER!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare ce-ar zice Bratienii vazandu-si partidul aliat cu PSD-ul? Nu ma refer aici la celebrul "cartof", ci la marii lui inaintasi.
    Nu-mi ramane decat sa sper ca electoratul liberal are mai multa minte si verticalitate decat sefii partidului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar oare ce-ar zice Bratienii vazandu-si partidul aliat cu PDL-ul care a fost aliat cu PSD-ul.Cacaia diferenta!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Flocicu
    Si cine poarta vina aliantei de care spui? Sa-ti amintesc cat au fost curtati liberalii de PDL? Toate propunerile facute lor?
    Azi e clar ce au urmarit atunci ca si acum: un razboi civil in cadrul politicii de centru-dreapta - asta-i viziunea lui Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sti ce nu inteleg la matale!? Cum poti face o alianta de centru-"dreapta" cu un singur partid?PNL-ul! De cand frate struto-camila pedelista este de dreapta? De cand sustine cota unica, o masura ciudata si aplicata pentru prima data in UR.. Rusia? Si asta din cauza ca statul este impotent sa curete economia de evaziunea fiscala si atnci aplica masura comunista "mai putin, de la mai multi"!Nu neg utilitatea de etapa a unei astfel de masuri fiscale,dar atat, mai departe este vorba de organizare si management fiscal! In capitalism, peste tot, da` peste tot veniturile se impoziteaza progresiv si crescator. Ia mai zi matale o alta masura de "dreapta" promovata de viermusii lu` basescu (ca tot vaz c-ai linkuri cu pescari, bag sama ca ai un astfel de hobby, foarte onorabil de altfel)?

    RăspundețiȘtergere
  9. RE: cota unica de impozitare

    Nu peste tot in capitalism se impoziteaza flat. In Islanda si Jersey (parte din Marea Britanie) se foloseste cota unica de impozitare. Ar mai fi si alte tari, nu stiu cat de capitaliste sunt ex. Uruguay, tarile baltice.

    RăspundețiȘtergere
  10. ERATA: mai sus a se citi "Nu peste tot in capitalism se taxeaza diferentiat."

    RăspundețiȘtergere
  11. Raven,exceptiile confirma regula! Iar despre Islanda, motivatia folosirii cotei unice este la fel ca si in cazul Romania sau a celorlalte state est-europene (inclusiv tarile baltice), politica fiscala de tranzitie pana la consolidarea staului capitalist care, culmea, foloseste o metoda de sorginte comunista.
    Oh da, am uitat marea masura de dreapta cu impozitul forfetar, utilizat in plina criza economica, cand si o economie puternic etatista ca cea franceza a renuntat la ea si care oricum o folosea in exclusivitate pentru firmele care realizand o anumita cifra de afaceri (considerata mare) nu se putea concepe, fiscal, ca lucreaza in pierdere. Nu discut aici de modul cretinoid al felului cum am inteles cei doi pafaristi, boc si ministrul finantelor, metalurgistul pogea, sa aplice o astfel de masura aberanta. Dar bine ca s-au dus chiar daca de prostia asta cu forfetaru` au uitat cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Flocicu, in RO a fi autentic de dreapta este a fi in afara legii. In afara legii nescrise care se stie ca e respectatasi aplicata cu strictete in RO.

    PNL? Care PNL? Ultima data cand m-am uitat dupa liberali era o sacosa de peneleuri. PNL, PNL-AT, PL '93, PNL Campeanu etc. Unde crezi ca s-au dus toate peneleurile astea?


    PS: Iliescu regreta ca nu-l are pe Crin Antonescu in partid.

    RăspundețiȘtergere
  13. ... si Antonescu isi exprima admiratia pentru omul politic care a fost si este Iliescu!...
    Pai sa nu-ti vina sa-i dai cu sapa-n cap?

    RăspundețiȘtergere
  14. In urma cu vreo doua ore priveam la un post de televiziune ce spunea Basescu in urma cu vreo 2 ani despre "presedintele" Iliescu. Concluzia nu-i decat una: sa te caci pe tine de ras si voi discutati contrariati, revoltati si dezamagiti de ce spune Antonescu sau mai nou Tariceanu, in seara asta, la A3!
    Sa nu neglijati ghilimelele la starea voastra de spirit

    RăspundețiȘtergere
  15. Domne e simplu, o intrebare si atat pt. toti candidatii si toate partidele: ce prevad platformele voastre politice referitor la punerea in practica a procesului lustratiei, a procesului comunismului, la aplicarea Punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara (martie 1990) si la mineriadele I-III (ian. - iunie '90)?

    Echipa de campanie a lui Geoana n-a raspuns nimic la concret cand le-am pus intrebarea.

    Toti condamna comunismul si coruptia. De-aia e comunism fara comunisti si coruptie fara corupti in RO. Si "elite" gen Patapievici, Plesu etc. care arata maselor calea catre viitorul luminos.

    RăspundețiȘtergere
  16. Raven este simplu, pct.8 a murit de mult si este chiar o naivitate sa crezi ca iliescu si ai lui (dar nu numai) s-au gandit vreodata serios la treaba asta! Despre mineriade, uite pe cine a reactivat basescu? Pe jenantul procuror care a omorat incet dar sigur subiectul in 20 de ani si-ti spune asta un om caruia i-au trebuit 4 luni ca sa-i treaca urma de pulan "delicat si bland" primit pe Dimitrov, langa sediul PNT-CD.
    Despre condamnarea comunismului si a coruptiei, cei care mai au memoria apropiata inca activa, isi mai amintesc,probabil, de promisiunile lui basescu din toamna lui 2004! Si... si nimic! O caricatura de condamnare facuta populist numai pentru uzul propriu al presedintelui care a prins la fraieri!
    Acum nu mi se pare corect sa-l alaturi pe Plesu de patapievici,tru,cotoi,limbaiesi si alti limbisti. Cel putin Plesu a avut onoarea sa renunte la sinecura cand a vazut ca basescu o ia pe aratura. Nedumerirea la Plesu este ca n-a vazut aratura pe care se gasea cam de multisor basescu!
    Problema pentru mine este (si asta il vizeaza si pe proprietarul blogului) cum dracu, oameni cu ceva minte pot lua obiectivele declamate cu mult tamtam de basescu, corecte insa privind prin prisma omului normal (sa nu zic de bun simt ca sa nu se confunde cu reclama Antonescului) cu realizarea efectiva a lor. Cum pot sa-mi manifest simpatia si daca citesc corect chiar dragostea pentru un individ de teapa lui basescu pentru ca arunca in discutie niste probleme absolut strigente, evidente pentru oricine dar pe care le foloseste, aproape exclusiv, numai pentru interesul lui. Ultimul exemplu este chestia cu reducerea numarului de parlamentari si parlament unicameral, subiect absolut corect dar prin a carui "rezolvare" in stilul tipic lui basescu nu face dacat sa-l omoare (asa cum de altfel a facut si cu uninominalul). Cand partidul lu` basescu avea 7% si se chinuia sa-si conserve prezenta in parlament (vezi perioada 2000-2004) basescu si ai lui erau total impotriva uninominalului si a micsorarii numarului de parlamentari (chestia cu unicameralul s-a copt dupa ce basescu a incercat placerea "stapanului inelelor") Acum ca partidul pdl este undeva in 30% toate aceste asa-zise "masuri" de reformarea statului ii convin basescului si pidilicilor si pe ei, pe mama lor! Stai sa vezi dupa ce pleaca basescu pe mare (in croaziera de vacanta ca nave nexam) iar pidilici vor fugi ca sobolanii catre adevaratelor lor radacini pesediste, cei care vor mai ramane pentru ca nu vor fi primiti in nole locatii politice si ideologice isi vor baga "reforma" statului initiata de fostul lor tatuc, exact in cur.
    Vom trai si vom vedea p[entru ca banui ca Adar nu-si va inchide blogul pana atunci!

    RăspundețiȘtergere
  17. Basescu imi aduce aminte de administratorii smecherasi de bloc care-si luau comisionul de la firme la reparatiile de la partile comune si pe urma puneau de-o tabla la scara cu vecinii (spargand o samanta in coltul gurii).
    Omu' Navrom a stat cu nasul lipit de geam vrand si el inauntru in club. N-a reusit atunci, a reusit dupa '89. Ai acuma vrea tot ca sa aline frustrarea nereusitei din trecut.

    Geoana in schimb e prelungirea lui Iliescu. Diferenta e ca Iliescu e in continuare secretar general si Geoana e responsabil (de vreo 5 ani incoace) cu relatiile cu publicul. Sa nu zica lumea ca PCR nu promoveaza tineretul.

    RE: Plesu
    In '90 la mineriada III Plesu era ministrul culturii. A ales sa ramana in functie dand girul sau regimului fesenist si represiunii contra spiritului Pietii Universitatii.
    Pe urma in 2000 a semnat adeziunea la politic indemnand masele sa voteze cu Iliescu. La unison cu colegii de troica Patapievici si Liiceanu si restul "elitelor".

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Flocicu
    Mon cher, departe de mine "dragostea" fata de Basescu. De felu-mi simpatizez doctrina nationalista - dpdv politic - iar pe latura economica achiesez principiilor liberale, insa nici intr-o parte, nici intr-alta nu gasesc vreun lider demn de apreciere, asa ca in lipsa de altceva, prefer sa-l votez pe marinar, ca de mi-as pune stampila pe Geoana, nu mi-as ierta-o-n veci.

    RăspundețiȘtergere