vineri, 20 noiembrie 2009

Despre prietenie
In universul asta nesfarsit s-au intalnit doua civilizatii: una la apogeul dezvoltarii si cealalta abia ridicandu-se copacel. Asumandu-si rolul de mentor sau frate mai mare, prima s-a gandit sa-i intinda o mana, sa-i ofere un ajutor, cedandu-i tehnologie, suport intelectual si altele de acelasi tip. Iata ca usor incep  astia sa si le insuseasca, sa patrunda printre cei avansati, sa-si faca cunoscut locul si rostul lor in galaxie. Cum planeta pe care o locuiau pastra in mare parte natura virgina, a devenit in scurta vreme o destinatie predilecta pentru vacantele celorlalte civilizatii, numai ca desi multime de nave aduceau aici turisti, prea putini se intorceau acasa. Trebushoara asta a ridicat oareshce semne de intrebare in mintile confederatiei galactice si cativa observatori au fost trimisi sa vaza ce-shi-cum, sa dezlege misterul. Dupa ce au cautat indelung, dupa ce au intrebat in dreapa si-n stanga, enigma si-a gasit rezolvarea, numai ca descoperirea i-a shocat pe toti. Turistii erau pur si simplu vanati si mancati! Guvernul sau reprezentantii planetei au fost degraba somati sa ofere explicatii.
- Bine ba, 'tu-va neamu-n dos, v-am dat de toate, v-am deschis scoli, v-am invatat aproape tot ce stim si noi, asta-i multumirea voastra? V-am considerat prieteni si voi asa ne raspundeti?
- Pai si noi tot prieteni va consideram, neicushorilor, iar drept urmare pe unde va prindem, p-acolo va imprietenim.

4 comentarii:

 1. Sa fie asta o parabola legata de, bunoara unele state puternice si industrializate - se stiu ele, care de pilda, se duc sa bage la capul unor "bastinasi" democratia si alte alea, iar ingratii ii impusca si ii ameninta cu pumnul ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Mon vieux, e doar o poveste de unde fiecare ia ce-i place, cat vrea si ce poate, dand frau liber imaginatiei.

  RăspundețiȘtergere
 3. Aşadar, să (ne) rătăcim printre cuvinte :)

  RăspundețiȘtergere
 4. @ Eleonora Lisnic
  A(sa)dar aveti dreptata, doamna Lisnic.

  RăspundețiȘtergere