marți, 10 noiembrie 2009

Vedete de la noi - o barfa mica . Azi Mihaela Radulescu si Andreea Marin

Vedeta-n sus, vedeta-n jos, 
Vedeta tunde si rade frumos.

Cam asta-i, pupa-v-ar mosu, nivelul vedetelor noastre, nu mai ridicat decat cel al coafezelor sau croitoreselor de cartier -  meserii cu totul si cu totul onorabile de altfel, 'osebit de utilitatea eminamente butaforica a personajelor care inunda spatiul media.
Nu, regret sa va dezamagesc, n-am sa fac vorbire asupra unora ca Magda Ciumac, Nikita din Romana, Romeo Fantastik sau Marian Darta, ci m-avant direct spre piscuri: Mihaela Radulescu & Andreea Marin.
Prima s-a tot vaitat pe unde a putut si cat au tinut-o bracinarii, cum ca presa o hartuieste, paparazi nu-i dau pace, ii intra cu bocancii-n viata privata... Chiar asa sa fie, cocoana? Daca  'mneata ai uitat, sa-ti amintesc io un episod relevant in ce priveste relatia ta cu trebusoara asta: pe vremea cand abia te mutasei in bojdeuca lu'  Elan, ai sunat toate redactiile, toti stiristii, sa puna saua pe cai si sa-ti adaste-n poarta, sa-ti traga-n poza armasarul pe nume Porche, abia intrat in grajduri via Schwartzenberg. Motivul? Te cam trasasei la umbra si ratingul, sondajele iti aratau  caderea libera.
Pai si vin astia de la Libertatea, Cancan, antenistii plus cine-or mai fi fost, filmeaza prin curte, fac fotografii la greu cu tine, cu armasaru', grajdurile, cuhnia, iatacu', buda, acareturile, alea-alea. Seara ai aparut la stiri, a doua zi faceai prima pagina a tabloidelor - toate bune si frumoase cata vreme asta ti-a fost scopul, insa tevatura l-a-nfuriat pana peste poate pe barbac-to, incat era gata-gata sa te azvarle cu trentele-n strada.
"Bine, fa, bagi tu om strain la mine-n casa? Ii preumbli-n buda mea, in iatacu'  meu, 'tu-ti canafaua ma-tii!" - zice-se c-ar fi urlat jidanul catre tine, de-au auzit si vecinii  peste trei ulite.
Astea fiind spuse, cocoana, nu mai plange la mormant strain, ca ce ai cautat, aia ai gasit,  sa nu-ti mai graiesc si ca pe un cacat o sa afli-n toata vremea muste, nicidecum fluturi sau albine.




Urmeaza:

Mai sa fie f'o doua, trei luni in urma cand presa de aceeasi factura precum cea amintita mai sus, basca netul si blogurile, in special, ne faceau cunoscut demersul inaintat de madam Andreea Marin, primarelui de sector doi, pre numele lui Ontanu Neculai, in care-i cerea instalarea unor containere pentru deseuri reciclabile, sa aiba  'mneaei un locsor unde sa-si azvarle hartia, sticla, plasticu, chestii d-astea - hai ca n-o lungesc. Daravera face oaresce valuri, ba chiar primeste un raspuns din partea edilului, unul oficial in concepere si termeni. Cocoana iar sare de cur in sus, cum ca uite ce-nseamna daca te implici, daca te arati responsabil, daca-ti pasa si alte bla-bla-bla-uri de genu', tot prin presa, tot pe net, tot pe bloguri. Ceea ce madam omite cu buna stiinta sa aminteasca, e  o a doua adresa trimisa tot de primarie, de data asta din partea celui direct responsabil, in care omu-i zicea cam asa (textul e creatie personala, oarecum buruienos, insa pastrand intru totul ideea de baza):
"Fa, n-auzi, da-te-n handel de chioara dracului, ca ai containere d-astea chiar in coltu'  strazii tale, ce durerea mea imi tot freci creierii?!..."




Pai si cand io va spui ca-i doar butaforie, nu vreti sa ma credeti...

7 comentarii:

  1. Butaforie, butaforie, Mareane da` e bune,vere!
    In rest zau daca merita comentariul lu` matale,parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba Mareane, potriveste si matale ora de la blog ca esti taman fix cu 10 ore in urma! Asta asa din rigurozitate, pen`ca tot vrem noi s-avem prim ministru neamt...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Flocicu
    Mon cher, as potrivi-o dac-as sti cum se face, insa pe motiv ca mi-am prins de multe ori, de prea multe ori urechile-n setari, prefer s-o las, naibii, asa.
    ... si despre neamt: una-i sa fie primare-n Sibiu, alta-i prim-ministru; nimeni si nimic nu mi-l recomanda bun in post, iar daca-i sa ma uit la cine-l sustine, nu doar ca am dubii serioase-n privinta lui, ba chiar temeri le-as zice.

    RăspundețiȘtergere
  4. Au cam iesit din scena aceste doua doamne! Azi avem probleme mai grave: invatamant, sanatate, prim ministru...

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Sergiu
    Dreptu-i ce zici, insa viu si te-ntreb: cat sta-n puterile mele sa aflu rezolvarea problemelor amintite de tine?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bre Mareane, neamtu-i neamt frate indiferent cine-l sustine (cum crezi alde matale)! Daca asa, ca matale, gandeau si aia care ne-au tras primul rege neamt, al doilea rege nu mai facea el Romania gogoneata (adica mare si rotunda)! Si zau, indiferent cine ar sta in spatele neamtului, "la butoane" cum zice nen`tu presedinte, este chiar caraghios sa-l compari pe neamtul german cu negoita. Acum si expresia asta a lu` marinelu cu "butoanele", probabil este o chestie, tot asa, folosita de el din propria experienta securistica (ca n-o sa-mi spui ca pa unde a dat el foc la nave, s-a dus ca era el specialistu` lu` peste oceanic).
    Si uite draga prietene de unde plecaram si unde ajunseram! Adica tot la el, ba a dreacu chestie!? Da` trece el si mos Nicolae si ... scapam!
    PS O lacrima pentru Marele Gigi Dinica, Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  7. "Tara mica, mese putine" parca asa zicea Dinica, Dumnezeu sa-l odihneasca.

    Raven

    RăspundețiȘtergere