joi, 19 noiembrie 2009

Basca lu' Basescu - partea a doua




Parlamentul unicameral, reducerea numarului alesilor, a cheltuielilor bugetare, legea salarizarii unice, concedii fara plata obligatorii - cam asta-i oferta electorala a lui Traian Basescu, in contrast evident cu a celorlalti candidati.
Pai daca-l asculti pe Geoana, nici n-apuci sa iesi bine de la urne, ca te-a palit bunastarea, numa'  lapte si miere o sa curga pe tine, stimate cititor, insa conditia e sa-l votezi pe el. Aceeasi melodie o interpreteaza Antonescu, chiar ceva mai nuantat, mai ritmat. Nu-i de mirare, omu'  are si voce, si stil, si talent,  sa nu-ti mai zic ca de shaptish'pe ani tot exerseaza, incat se bate lejer pe burta cu alde Catalin Crisan, Cotabita,Temisan, in curand il prinde din urma si pe Gica Petrescu.
Oprescu, Becali, Hunor si V.C. Tudor - astia-s coristi, pupa-v-ar mosu, chit ca ultimul se distinge prin vocalizele-i stridente, insa n-are sanse la vreun solo, ca e multa vreme de cand a parasit lumea spectacolului pe usa din dos.
Pan'  aici ne-am lamurit, ne dau astia sa ne ajunga noua, neamurilor noastre, la neveste si barbati,  la tot cartieru', insa nu ne spun ce n-or sa poata face, ce nu le sta-n puteri.
La 20 mai 1990, Iliescu ne promitea totul, Raiul urma sa fie un biet parc comunal fata de ce ne astepta pe noi, romanii.
La 11 octombrie 1992, la fel a fost, chit de acum incepuse sa agite soparla cu "nu ne vindem tara". Normal ca n-a vandut-o, ce nu s-a furat, a dat-o pe degeaba.
In anul de gratie 2009 sau 7517 de la Facerea Lumii, prea multe nu ne-au mai ramas, eventual doar pielea de pe noi s-o mai ia.
.. si totusi ar mai fi niscaiva mizilicuri, cum e CEC-ul, Posta sau Regia Sarii, pe care de cinci ani se tot zbat lipitorile sa puna mana...
La 13 mai 1940, Churchill rostea in camera Comunelor: "I have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat", adicatelea mai pe romaneste, n-am ce sa va dau, manca-v-as gura, decat sange, truda, lacrimi si sudoare. Englezii l-au urmat. Toti. De ce? Pentru ca numai asa puteau invinge.
Churchill purta melon, neicusorilor, iar Basescu n-are basca.

7 comentarii:

  1. are jioana o basca de tractorist comunist uriasa cat pt toti comunistii...

    te astept la mine pe blog unde discutam cum Doi tonomati au fost dati afara din "jurnalistica"?!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scurt, clar şi deschis: românii patrioţi din Republica Moldova vor ca Băsescu să facă Unirea.
    Cosmopoliţii vor "întâlnire în cadrul UE".
    Poate Băsescu nu ştie care-i destinul lui, dar oamenii au înţeles:
    http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/05/destinul-lui-basescu-sa-faca-unirea.html

    :)

    Un tânăr blogger din Chisinau scrie despre candidaţi şi alegeri: http://analizemd.blogspot.com/2009/11/sunt-roman-votez.html

    Sper să nu vă supăraţi că am postat linkuri. Eu le accept pe blog.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Neinfectat De Comunism
    Spre deosebire multi sufragii, io nu votez basca, mon cher, nici omul, ci ideile.
    'geaba-i Geoana social-democrat, odata ce faptele nu-l recomanda - a se observa sustinerea totala acordata liberalilor sub Tariceanu - si evidentul fripturism demonstrat in sistemul de aliante, 'geaba-i Crin plin de sex appeal, daca asta-i tot ce are de oferit. Restul, asa cum am mai zis-o, e umplutura de carnati, ca tot a tinut Oprescu sa-l faca pe cel mai lung...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Eleonora Lisnic
    Stimata doamna, pe acest blog puteti posta orice doriti.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nea Mariane si ale cui idei zici alde matale ca le votezi (ca nu prea facusi vorbire, nici de idei,care-s si ce vor ele, da` nici de inspiratoru`(ii) lor, cine-s si ce vrea el (ei)!)? Si daca ideile alea nu le pune nimeni prin practici,ca vorba lu` comunistii, teoria ca teoria (ideile adicalea) da` practicile ne haleste, ce faci neica cu ele? Colectionezi idei!?
    "Churchill purta melon, neicusorilor, iar Basescu n-are basca." adica neicusorule, ce are sula cu prefectura, asa, mai pe romaneste!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Flocicu
    Io crez ca se poate deduce din text directia in care merg simpatiile mele politice.
    Hai sa-ti spun cum sta treaba cu melonul si cu basca: aluzia pleaca de la un banc arhicunoscut, unul in care ieperasul tot mananca bataie de la urs, pe motiv ca n-are tigari, chibrituri, una-alta d-ale fumatorilor, iar cand le are pe toate, ii lipseste basca.

    PS. Daca Basescu imi spune ca azi e vineri, il cred si, cel mult, mai intreb pe inca unul, ca sa fiu sigur. Acelasi lucru spus de oricare dintre ceilalti candidati, ma face sa-mi cumpar un ziar, sa deschid calculatoru, s-o-ntreb pe nevasta-mea, pe vecinul intalnit la lift, pe taxator si politaiu din colt.
    Mai exact de atat, sa vreau sa fiu si nu-s in stare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eh, alde matale esti cam increzator! Acu` ma gandesc si io ce motive oi fi avut in ultimii 5 ani sa-l crezi pe baiatu` stie cum e cu calendaru`! Da` sti cum se zice: daca pierzi macar sa ti-o iei pe mana ta, asa n-ai nici pe cine injura!

    RăspundețiȘtergere