duminică, 25 octombrie 2009

Fat-Frumos - sa-l sparg la nara!

De mic copil l-am urat pe Fat-Frumos!
Asta  manca tot, era cuminte, ba, de-al dracu,  mai tarziu ii placea pana si "Chimia Organica" ! Nu-si rupea pantalonii la fotbal, nu se murdarea, n-avea prieteni ca Puleasca, Gogu Tramvai, Titi Max ori Babulea, in schimb Zmeul tragea cu prastia dupa vrabii si cand nu le nimerea, mai spargea  cate un geam (doar pentru variatie), il uita Dumnezeu la joaca pe maidan, venea  mereu noroit si plin de cucuie, scria urat si nu-i placea la cor.
In rolul lui Fat-Frumos faceau cu schimbul Georgel (uite, mama, ce frumos mananca Georgel tot !... - al dracu gras, care nu stie sa dea o pasa ca lumea), Ninel (el de ce nu vine murdar ca tine, mama ?... - da-l in balarii, ca-i un gugushtiuc), Vasilica (ce cuminte si numa' cu 10, mama !... - 'tu-l in limba de tocilar!)...

"Mai tarziu am crescut flacaiandru,
M-am indragostit nebuneste de-o fata."

...si m-am luat dupa Fat-Frumos: ii scriam poezii cu acrostih si inimioare, ii lasam buchete de flori in cutia postala, ne plimbam tinandu-ne de mana prin parcul Plumbuita. Avea cositze aurii, ca Ileana Cosanzeana, si-n toamna au dus-o la Scoala de Corectie, ca facea poze porno cu vecinul ei, fotograful. Vedea-te-as hartie de cur, tub de vidanja, boschet in parcul de la Opera, Fat-Frumos !
Mai tarziu, alta Ileana cu parul ca spicul de grau, cu boiul ca laptele si ochii ca un cer senin de toamna, cuminte si bisericoasa nevoie mare, de tinea toate posturile si sarbatorile iar in restul timpului era la ciclu ori avea migrene, m-a facut sa cad pe ganduri: "Al dracu Zmeu, d-asta-l lasa mereu pe Fat-Frumos sa-l scape
de printesa !".
Sa mai amintesc de steaua ce-o poarta-n frunte (nu-i asa c-aduce a nekavedist)? Ca nu bea? Ca nu fumeaza? Ca n-a mers in viata lui la curve?
D-asta viu si spui:
- Fiti, ba, Feti-Frumosi, pana ce-o-ti da in diabet d-atata miere care curge dupa voi si lasati-ma-n durerea mea de Zmeu!

Un comentariu:

  1. Tot citind m-am pus în pielea ta şi ţi-am simţit necăjirea. Acum chiar că-mi vine şi mie să-i trag fo' două pârlitului ăsta de Făt-Frumos.

    RăspundețiȘtergere