miercuri, 28 octombrie 2009

Pastravii lu' Nea Pantazi

Luni seara imi suna telefonu:
- Adare, am niste pastravi pentru tine, zi-mi unde sa ti-i aduc.
Sa pun omu'  pe drum, zau ca nu se facea, asa ca-ncalec si-i dau bice murgului. L-am gasit altfel de cum il lasasem, mai slab da'  parca mai vesel, mai tacut da'  parca mai nostalgic.
Oooooffff, mai nea Pantazi, ca nici maine nu-i ca ieri...
Ce-am tainuit noi, ca baietii, ale noastre sunt, iar pentru stirea si ochii domniilor voastre ramane soarta pestilor.
Ganditu-m-am sa-i fac la cuptor, ca am io o reteta cu dovlecei si ardei gras, sa-ti uiti dusmanii, nu alta, insa cere timp si cum mie-mi ploua-n gura mai ceva ca maidanezilor lu' Pavlov,  m-am sucit, din care suceala uite ce-a iesit:
- am luat doua cepe, le-am taiat pestisori
- aproape un kil de ciuperci
- cativa ardei grasi
- un catel de usturoi (am folosit jumatate din ce-i in poza)



Arunc in tigaie ciupercile si cam dupa 15 min, ceapa si ardeiul. Ca sa nu se plictiseasca, pun inc-o tigaie alaturea, unde fac pestii, ceva usor, doar dati prin faina si atat. Pregatesc mujdeiul ca pe-o maioneza, cu o lingura de ulei s-apoi il sting cu un borcanas de smantana.


Pestele


Ciupercile


Mujdeiul
Cand ciupercile s-au facut, arunc deasupra o mana de patrunjel si cateva linguri de smantana, apoi tin acoperit cam cinci minute, cu focul stins.


Totu-i gata in nici juma'  de ora!

3 comentarii:

  1. Ce bine arata, mi-ai facut ploaie in gura.
    O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Sergiu, subscriu! Neică, matale ar trebui să pui un avertisment aci pe blogu' ăsta cu litere de-o şchioapă: „Acest blog se recomandă ca şi antibioticele, după masă altfel poate provoca dureri de foame”

    RăspundețiȘtergere
  3. ... si as adauda: contraindicat celor lipsiti de umor, riscati reactii alergice grave, cu efecte ireversibile asupra spiritului.
    Din fericire, Fifisor, ca olteanca ce te afli tie n-are cum sa-ti dauneze.

    RăspundețiȘtergere