vineri, 30 aprilie 2010

Deputatul maidanezilor

Pai daca tot ne-a dat Dorel Visan un senator al melcilor, de ce n-ar avea si potaile un deputat al lor? Iata-l mai jos, facandu-si aparitia la "marele" miting al militantilor pentru drepturile javrelor, acelea de a musca neingradit si a se rahatzi unde vrea sfincteru'  lor.
PS. Mie nu mi-au iesit la numaratoare "sutele" de participanti, chit ca am contabilizat si gardienii, si gura-casca, si intamplatorii trecatori prin zona.
In rest, ramane ca-n titlul precedentului  articol.

joi, 29 aprilie 2010

Fi-v-ar javrele ale dracului!
De unde naiba apareti, nenica, cu tot felul de argumente impotriva eutanasierii, cum c-am fi barbari, fara constiinta, mila, spirit crestinesc si alte alea?  Numai in SUA, intre 6 si 8 milioane de potai primesc anual injectia letala, iar noi o dam de gard, infricosati de-o babaciune expirata ca Bardot, un culturist cretin ca Marinescu (primul om in spatiu a fost un caine - de la tampit zicere), un wc politic si doctrinar ca V.C. Tudor ori varii ONG-uri obscure de tipul Cutu Cutu!
Nu, ca deja m-am enervat!
Bai militantii lu' coaie-goale, cainii n-au ce cauta pe strazi, altfel decat in lesa, cu botnita si stapanu' in urma lui adunandu-i rahatu-n punga - asta daca tot vorbim de civilizatie.
Sunt la fel de purtatori ai unor boli grave ca si sobolanii, sunt agresivi, teritoriali, impanzesc parcurile si locurile de joaca ale copiilor, ingaleaza trotuarele cu cacatul lor, produc accidente iar daca sfarsesc sub roti, imput aerul putrezind pe spatiile verzi sau langa rigole.
Sa-i sterilizam? Pai chiar de-am reusi s-o facem nu intr-o zi, nu intr-o saptamana, macar intr-un an - chit ca-n ritmul de 450 lunar ne-ar lua zece ani doar pentru populatia actuala! - si tot ar trebui sa traim cu plaga asta pe cap inca multa vreme de aici  'nainte, intr-atat incat  nepotii mei or sa se "bucure" de mostenirea noastra!

L.E. Arata ca ai spirit civic, semneaza aici  !

miercuri, 28 aprilie 2010

Maidanezii
Noul proiect de lege, inaintat de Prefectul Capitalei, a starnit o adevarata furtuna in media de orice fel, fie ca-i televiziune, presa scrisa sau forumuri, iar blogurile nu puteau face exceptie.
Din capu'  locului tre'  sa lamurim un aspect si anume: mai toti cei care afiseaza vreo parere sau alta denatureaza (voit ori nu) sensul si litera noii propuneri legislative. Dragilor, cainii nu vor fi direct eutanasiati, exterminati, omorati si alte alea, mai intai sunt stransi de pe strazi, examinati, analizati si catalogati comportamental. Cei bolnavi, agresivi, intr-adevar vor urma tratementul firesc, logic, normal, cum vreti sa-i spuneti, al injectiei finale, pentru ca, orice s-ar zice, nu poti lasa liber un focar de infectie sau o fiara salbatica in preajma oamenilor - ganditi-va macar la copii, in primul rand, ce Dumnezeu! Dupa acest prim triaj restul merg in adaposturile Primariei, unde, atentie!, stau 7 (sapte!) zile intr-un fel de carantina, timp mai mult decat suficient ca iubitorii de animale sau ONG-urile dedicate sa-i adopte.
Na, c-ajungem la esenta problemei! Aci-i cloul, stimabililor, odata ce nu mai merge cum mergea, nu mai trage cum tragea... Noua lege nu mai permite fariseilor sa pretinda ca din preaplinul dragostei iau cainii d-acolo si-i elibereaza la doar doua strazi distanta sau ii duc pana la Chiajna, Ciorogarla ori Pustnicu, dupa "bunele", "umanele" practici deja impamantenite, cata vreme amenzile pentru asemenea acte sunt gandite sa arda bine orice buzunar, cat ar fi el de plin.
In fond ce tot tipa Vadim, Zavoranca, Davidescu, Vier Pfoten, Cutu Cutu si care or mai fi? Cine-i impiedica sa adopte si, iarasi atentie!, sa-si asume responsabilitatea actului? Nu se bat ei cu caramida-n piept ca n-au alt scop, alta menire?
Prefectura spune ca-s 100 000 de caini pe strazile Bucurestiului, toti astia contesta cifra si afirma ca-i exagerata, fiind mult sub minimul de 40 000. In cazul asta luati-i, nenica, strangeti-i in adaposturile voastre, lansati campanii de sensibilizare si adoptie, indepliniti-va rolul, menirea pentru care militati, odata ce pana azi doar ati mimat asta.
Aceleasi personaje din lista de mai sus arunca alta fumigena: scopul real nu-i nicidecum strangerea maidanezilor, ci Prefectura, alaturea Primariei, mai vor sa risipeasca niste bani.
Alooooo!... dragilor, ia faceti  'mneavoastra un calcul si vedeti cat a costat tratamentul celor 7 571 de bucuresteni muscati numai anul trecut. Priviti, rogu-va, aici sau aici, acum ce mai aveti de zis? Cei 100 000 de euroi, planificati de Prefectura, nu reprezinta nici macar pretul unei masini de fitze, asa ca despre ce vorbim? Cat costa suferinta celor doi copii?

Da' gata, am scris destul pentru azi...

vineri, 2 aprilie 2010

No Basescu DayIn caz ca n-ati aflat pana azi, Romania are o suta de locuitori cu drept de vot, unu-n plus sau unu-n minus, oricum nu departe, cam in jurul cifrei asteia.
De unde stiu? Pai daca jumatatea aia de tara care nu l-a votat pe marinar si-a pus azi violet in plete si s-a preumblat, mandra - nevoie mare, prin buricu targului, numara, in par, nu mai mult de cin'zeci, spuneti-mi voi ce-i gresit in aritmetica mea.
Nu-mi veniti, pupa-v-ar mosu, cu texte cum ca n-ar exista civism, constiinta politica, spirit protestatar, ca degraba va-ntreb: oare cati s-ar fi imbracat nu in violet, ci in roz bombon asortat cu verde prazuliu si rosu, da'  sa-si zica No Senatori Day, No Deputati Day, No Justitie Corupta Day sau chiar No Manele Day ori No Catalin Voicu Day, ca ne-am saturat, naibii, de toti si de toate?!...