miercuri, 28 aprilie 2010

Maidanezii




Noul proiect de lege, inaintat de Prefectul Capitalei, a starnit o adevarata furtuna in media de orice fel, fie ca-i televiziune, presa scrisa sau forumuri, iar blogurile nu puteau face exceptie.
Din capu'  locului tre'  sa lamurim un aspect si anume: mai toti cei care afiseaza vreo parere sau alta denatureaza (voit ori nu) sensul si litera noii propuneri legislative. Dragilor, cainii nu vor fi direct eutanasiati, exterminati, omorati si alte alea, mai intai sunt stransi de pe strazi, examinati, analizati si catalogati comportamental. Cei bolnavi, agresivi, intr-adevar vor urma tratementul firesc, logic, normal, cum vreti sa-i spuneti, al injectiei finale, pentru ca, orice s-ar zice, nu poti lasa liber un focar de infectie sau o fiara salbatica in preajma oamenilor - ganditi-va macar la copii, in primul rand, ce Dumnezeu! Dupa acest prim triaj restul merg in adaposturile Primariei, unde, atentie!, stau 7 (sapte!) zile intr-un fel de carantina, timp mai mult decat suficient ca iubitorii de animale sau ONG-urile dedicate sa-i adopte.
Na, c-ajungem la esenta problemei! Aci-i cloul, stimabililor, odata ce nu mai merge cum mergea, nu mai trage cum tragea... Noua lege nu mai permite fariseilor sa pretinda ca din preaplinul dragostei iau cainii d-acolo si-i elibereaza la doar doua strazi distanta sau ii duc pana la Chiajna, Ciorogarla ori Pustnicu, dupa "bunele", "umanele" practici deja impamantenite, cata vreme amenzile pentru asemenea acte sunt gandite sa arda bine orice buzunar, cat ar fi el de plin.
In fond ce tot tipa Vadim, Zavoranca, Davidescu, Vier Pfoten, Cutu Cutu si care or mai fi? Cine-i impiedica sa adopte si, iarasi atentie!, sa-si asume responsabilitatea actului? Nu se bat ei cu caramida-n piept ca n-au alt scop, alta menire?
Prefectura spune ca-s 100 000 de caini pe strazile Bucurestiului, toti astia contesta cifra si afirma ca-i exagerata, fiind mult sub minimul de 40 000. In cazul asta luati-i, nenica, strangeti-i in adaposturile voastre, lansati campanii de sensibilizare si adoptie, indepliniti-va rolul, menirea pentru care militati, odata ce pana azi doar ati mimat asta.
Aceleasi personaje din lista de mai sus arunca alta fumigena: scopul real nu-i nicidecum strangerea maidanezilor, ci Prefectura, alaturea Primariei, mai vor sa risipeasca niste bani.
Alooooo!... dragilor, ia faceti  'mneavoastra un calcul si vedeti cat a costat tratamentul celor 7 571 de bucuresteni muscati numai anul trecut. Priviti, rogu-va, aici sau aici, acum ce mai aveti de zis? Cei 100 000 de euroi, planificati de Prefectura, nu reprezinta nici macar pretul unei masini de fitze, asa ca despre ce vorbim? Cat costa suferinta celor doi copii?

Da' gata, am scris destul pentru azi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu