marți, 2 martie 2010

Despre bijuterii



Sastisit pana peste poate de politica, manele si manelisti, Dan Negru si Fashion tv, Badea, Gadea si Ciutacu, Tismaneanu, Dinescu si postumul caz Adrian Marino, m-am decis sa scriu despre al'ceva si anume o chestie la care chiar ma pricep:  bijuteriile. Traiesc printre, cu si din ele de aproape treij'  de ani, asa ca de ce sa-mi mai pierd timpul batand campii pe marginea unor teme de toata jena, cata vreme-i clar ca lumii-i pasa prea putin, ca suntem un popor vegetal - cum zice Blandiana, ca avem constiinta-n burta, civismul in fund si patriotismu-n vorbe goale.
Din capu'  locului sa fim intelesi: pitipoancele si cocalarii nu-s bineveniti, randurile mele nu li se adreseaza, nici macar nu m-astept sa le priceapa sensul, eu scriu pentru cei care cumpara o bijuterie  ca le place, le e draga, simbolizeaza ceva anume sau pur si simplu si-o doresc, nu pentru aia care se vor impopotonati mai abitir decat bradul craciunului de globuri sau popa de odajdii.
Rarilor si incapatanatilor mei cititori le pun la dispozitie sectiunea comentariilor (care vaz ca si-a revenit intre timp, dupa ce lunga vreme n-a mers) pentru orice fel de intrebari, la care promit sa raspund in limita cunostintelor si a experientei.
In final mai tre'  s-adaug sh-asta: sunt traditionalist pana-n maduva oaselor, asa ca nu v-asteptati la cine stie ce trenduri de moda, curente moderniste, creatii avangardiste, aria astora e localizata-n spatiul cuprins intre Gheorghe Marinescu din Berceni si Balaceanca - dupa umila si modesta mea parere.

La buna vedere!

4 comentarii:

  1. care este puritatea ideala a aurului pt bijuterii?

    Curuletz Nastase ar putea dovedi ca este Fecioara Maria prin Curtea Constitutionala...detalii la mine pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dovedit in practica e 14K sau 583/1000.
    Cu cat este mai pur, cu atat e mai moale si lipsa duritatii nu-i taman ce-i trebuie unui inel, unei verighete, unui pandantiv, sa zicem, odata ce se se deformeaza, se zgarie, isi pierde forma mult mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu care credeam ca e bine sa-ti iei un inel de 24k ;) ca e mai scump...
    Glumesc!
    Peste cateva saptamani trebuie sa iau verighete si poate o sa va cer un sfat sau doua...

    RăspundețiȘtergere
  4. In prima postare ce va initia seria, chiar la verighete am de gand sa ma refer, dupa care vor urma cateva piese mai deosebite si mai dragi mie, istoria si semnificatia lor, poate prezentarea unor brose cu diamante, chestii d-astea...
    Stai prin zona, mon cher!

    RăspundețiȘtergere