joi, 11 martie 2010

Despre bijuterii - azi MER-KA-BA







Dom'le, la un search pe Google te miri si te crucesti mai ceva ca popa-n Liturghie peste ce dai! "Inel merkaba", "set merkaba", "cercei merkaba", "aiureli merkaba" si tot asa, incat n-ar fi o surpriza ca maine ori poimaine nu-sh'  ce gospodina sa puna mana pe andrele, sa faca un pulovar din lana, bumbac si melana, ca mai apoi sa-l boteze jerseu merkaba, pe considerentul ca-i din trei materiale diferite!...
Simbolul MER-KA-BA e unul singur si tine de conceptul geometriei sacre, asta sa fie clar tuturor, iar pentru tot restul va las placerea sa serciuiti.
Ca exista o anume mistica a lui, eu pot depune marturie. Pai sa va povestesc:
- Mai acu'  ceva vreme trece un cumatru pe la mine, c-o poza-n mana, si ma roaga, daca poci, sa-i fac obiectu'. Neicusorilor, eu am tot atatea in comun cu geometria si matematicile, cat are un eremit cu tarfele de pe centura, ca sa zic asa. Am sucit-o, am rasucit-o pana ce mai aveam un pic si faceam din ea titirez, da'  s-o pricep, pas si pace buna! Vreo doua zile m-am tot chinuit s-asez toate dupa cum mi le arata imaginea, insa credeti ca ele vroiau sa stea? Nu, nenica, si n-au facut-o pana ce n-am citit si n-am bagat la cap mai tot ce s-a scris la noi legat de asta, iar abia dupa ce am inceput sa-i dezleg intelesul, sa constientizez intrepatrunderea in doua planuri a celor trei elemente, mi-a reusit.
C-asa-i ori ba, va las pe voi s-apreciati. Click pe poza de mai sus.

Pentru detalii privind preturi, dimensiuni, gramaje, click  AICI
Alte modele Merkaba gasiti aici
In cazul nefericit ca linck-urile nu-s operabile, va ofer si o a treia optiune , unde aveti informatii privitoare la posibilitatea de a comanda oricare dintre modele.
L.E.
... si un clip destul de sugestiv, cred eu:

3 comentarii:

  1. Mon cher, de atata politica mi s-au cam strepezit dintii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima dată văd pandantiv cu acest simbol. Poate că nu-l poartă oamenii la vedere :) Arată destul de bine, aşa cum este reprezentat în scheme. Ce dimensiuni are şi din ce l-aţi făcut? Dacă erau barele mai subţiri, presupun că ar fi fost prea fragile şi s-ar fi îndoit.
    Cum ar spune cunoscătorii, contează că obiectul este impregnat de căldură sufletească, că nu este produs în serie, într-o uzină. Să-l poarte sănătos, dacă asta-l face fericit! I s-a activizat deja merkabah-ul? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai s-o luam in ordine:
    - Are aproape 2 cm, e din argint 925, barele au 1,8 mm grosime si chiar ca-i unicat. Al'minteri nu era pentru el, cred ca prietena ori sotia lui il poarta, cat despre activarea ori inactivarea merkbah-ului, personal prefer alte cai, una dintre ele ar fi ruga in fata icoanei Sfantului Nicolae de la Schitul Pahomie...

    RăspundețiȘtergere