miercuri, 2 decembrie 2009

Ati mintit poporu' cu televizoru' sau Domnului Flocicu cu dragoste




Amicul al carui nume apare in titlu, comenteaza astfel sub ultimul meu articol de pe blog:
"Si inca ceva: ce am vazut eu la televizor ieri, numai "romani absoluti" nu erau aia! Niste pidilici fara canadiene portocali si nimic mai mult"
Ca asa s-a vazut la tv, ca asa au prezentat stirea cele mai multe agentii de presa, e drept, insa ca asta a fost realitatea, nu s-ar zice, macar si daca ne ostenim sa-i ascultam pe cei care au fost acolo, martorii oculari.
Iata cateva declaratii ale participantilor.
Mircea Mihaies,  scriitor, ne spune ca in Piata Operei au fost nu mai mult de 200-300 de simpatizanti PSD si cam 2 000-3 000 de timisoreni care au scandat "Refuz, rezist, sunt anticomunist!" sau "Geoana, nu uita, Timisoara nu-i a ta!"
Daniel Vighi, profesor, afirma, la randul sau, ca a vazut maxim 400 de pesedisti si peste 3 000 de timisoreni participanti la manifestatie care scandau anti PSD.
TVR, Antena1, Antena3, Realitatea tv, agentiile Mediafax si Agerpress vorbesc despre incidente si interventia in forta a jandarmilor, inclusiv cu gaze lacrimogene. Adevarul e cu totul altul, macar si daca acceptam ca cei direct implicati ar trebui sa-l cunoasca, drept urmare iata ce ni se spune de catre purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Timisorene, Marinela Apostolache:
"Am vazut ca la televiziuni s-a dat ca au existat violente grave si as vrea sa clarific: au fost manifestatii zgomotoase si maxim cateva imbranceli. Pana in momentul de fata nu a fost retinuta nici o persoana, nu a fost amendat nimeni. La fel s-a spus ca au fost aruncate gaze lacrimogene si s-a intervenit in forta, nu este adevarat. Nu s-a intervenit cu gaze lacrimogene"

2 comentarii:

  1. Manipularea mass media cat cuprinde. Fara jena, fara respect pentru mortii Timisoarei si ai revolutiei pe care a pus gheara Ilici. Ceea ce mi-e mie neclar e daca Necuratul Rosu a mizat pe chestia asta - protestele timisorenilor si manipularea ulterioara de catre ciutaci si antene - sau s-o fi mers pe ideea "castigarii" electoratului timisorean, care, draga Doamne, ar fi avut orgasm la vederea celor 3 valeti de pica. Gretos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Urat ce au facut PSd-istii cat si PNL in cardasie cu Geohannis la Timisoara. Nu au avut pic de respect fata de initiatorii libertatii romane.
    Ca tot veni vorba de libertate, daca iese Geoana nu stiu daca vom mai apuca sa scriem pe blog chiar ce vrem.

    RăspundețiȘtergere