sâmbătă, 19 decembrie 2009

Dulce ca mierea e glontul Basescului




Balaurizarea lui Basescu aproape ca n-a cunoscut limite si tabloul infatisat noua de  liota analistilor politici era zugravit intr-o singura culoare: negru, da'  hai sa nu zic vorba mare, parca se mai strecura un gri, o tenta cacanie si cam atat, insa, chiar si-n ciuda lor, cand ne referim la ton - asta-i responsabil cu muzica - deja ne aflam nu ca spectatori ci protagonisti ai unui film horror in decororuri suprarealiste.
Pai dupa Armagedonul dinaintea lu' 6 decembrie nu trebuia sa urmeze Apocalipsa? Na, ca betivu', curvaru', dictatoru' a castigat alegerile si soarele a continuat sa rasara dinspre est, apele curg tot la vale, Badea, Ciutacu, Gadea, B. Teodorescu si care dracu or mai fi continua sa taie aceeasi frunza pentru aceiasi caini - nicio teama c-ar putea ramane fara slujba in urmatorii cinci ani.
Acu', ca ne-am lamurit dinspre partea asta, sa vedem care-s asteptarile. Dom'le, una ar fi reformarea de fond si de esenta a mediului politic. Pai daca tara a votat trei sute de parlamentari, da-o-n balarii de treaba, atatia sa fie si nu mai multi! A doua o reprezinta scoaterea din lege a chichitelor ce permite onor deputatilor si senatorilor sa fenteze tribunalu'  cum vrea mushchiu lor. Intrebati orice om de pe strada, toti s-au saturat de circul parlamentar, in care fac scut alaturea unui Nastase, nelasandu-i pe cei in roba sa-i numere, naibii, odata ouale, sa stie tot omu' cate are! A treia-i uninominalu: pupa-v-ar moshu, listele n-au ce mai cauta  si firesc e ca el sa-nsemne un singur tur, cel mai bine clasat castiga, ori doua tururi de vot dupa tiparul prezidentialelor. Greu aici, cata vreme ai UDMR-ul in guvern si ca sustinere din parlament, da'  nu imposibil.
Abia atunci s-ar adeveri spusa Basescului: "Pac, pac, i-am ciuruit".

Un comentariu:

  1. 'tonomatzii' se dau cu curul de pamant de ciuda acum...inca 5 ani scarbelor...mai rezistati?

    te astept la mine pe blog unde ilici se teme ca vor fi proteste daca va fi arestat...

    RăspundețiȘtergere