marți, 16 august 2011

In memoria tatalui - o alta fotografie


O alta poza si ce a scris tata pe spatele ei:
"Aceasta fotografie este scoasa la pomul de Craciun cu D-l Profesor si cu Doamna Princesa si cu camarazii mei raniti din razboiul Sfant pe 1941.
scoasa pe ziua de 23 Decembrie 1941 in spitalul Mihai Ghica"

Greu mai pot identifica astazi chiar si spitalul (posibil a fi actualul Institut Parhon), insa  cei numiti "D-l Profesor" si "Doamna Princesa" vor ramane o enigma...
(Tatal meu este cel din dreapta-jos, cu mustata)

6 comentarii:

 1. Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si va propun sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
  O zi buna va doresc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mon cher, treaba-i simpla: iti place blogul, pui linck-ul, nu-ti place, nu-l pui.
  Reciprocitatile astea sunt fix ca pozitia 68, adicatelea fa-o tu acum, c-o fac si eu mai tarziu...

  RăspundețiȘtergere
 3. "Doamna Princesa" cred ca este Printesa Alexandrina Cantacuzino - presedinta Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Romane.
  Cu stima.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc, medaliireligioase, insa nu prea se leaga...
  La data cand a fost facuta poza, Printesa Alexandrina Cantacuzino ar fi avut cel putin 65 de ani, iar chipul din fotografie este vizibil mai tanar.

  RăspundețiȘtergere
 5. Spitalul "Mihai Ghica" a devenit apoi "Vasile Roaita", "Grivita Rosie", "Grivita". Astazi se cheama "Sf. Maria". Institutul Parhon a fost infiintat in cladirea unui fost sanatoriu catolic ("Saint Vincent de Paul"), desfiintat de C. I. Parhon.

  RăspundețiȘtergere