duminică, 15 august 2010

Nu ma-ntreba, raspunsul nu-i la mine...



Ieri, in ajunul Adormirii Maicii Domnului, am plecat la drum. Cautam ceva, mai exact o manastire si dupa indelungi rataciri s-ar zice c-am aflat-o, insa n-am gasit-o - poate nu inca sau poate niciodata.
Nu ridicati a mirare din umeri la citirea randurilor de mai sus, ca ce mi-a fost dat sa vad acolo nu se-ncadreaza in nimic din ce stiam pana acum, iar daca asta-i Calea, veni-vor altii s-o marturiseasca, eu n-o pot face,  nu azi si tot ce las in pagina e doar menit sa te ajute in cautarile tale, sa nu orbecai pe drumul fizic, ca pe cel spiritual nu-ti pot fi calauza.
Citisem ca-i in Glodeni, insa nu face aceeasi greseala ca si mine, nu parasi drumul inainte de Pucioasa, nu face la dreapta catre satul cu acelasi nume, nu-i acolo! Intra in oras si mergi cuminte pana ce un mic indicator te va trimite catre Glodeni-Vale. De pe acum iti spun ca-n biserica n-ai sa intri, insa obstea  iti va raspunde cuminte si-n detaliu la orice intrebare ii vei adresa. Eu n-am reusit sa vad in ei ori la ei schisma de care-s acuzati, nici erezia, ci doar credinciosi ce-si cauta mantuirea altfel decat stiam pana ieri.

Poarta manastirii - ei o numesc Cetatea Sfanta, Noul Ierusalim, Pietricica Alba - sculptata de Marian Zidaru:








... si biserica, atat cat se vede din ea:








6 comentarii:

  1. foarte interesant designul acestei biserici...unde ai zis ca se gaseste aceasta manastire?

    la mine pe blog Obama sprijina planul construirii unei moschei la doar doua blocuri distanta de Ground Zero!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi "ciudati" pe lemea asta! Nu am inteles niciodata de ce ne-o place noua, romanilor, sa ne consideram buricul lumii cand realitatea se pare ca-i taman invers!
    Poarta chiar e frumoasa dar arhitectura bisericii, cu petalele alea, dau o nota de kitsch intregului ansamblu, cum ar zice neamtul german.
    PS infectatule esti penibil cu invitatiile alea libidinoase pe blogul tau! Mai faci mustati,barbi si ochelari pe poze de pedelisti?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Neinfectat De Comunism
    In orasul Pucioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Flocicu
    Bre Flocicule, daca-i vorba doar de ce-ti ofera search-ul lu' Google, s-ar zice ca "ciudati" nu-i un termen deplasat, insa dupa ce mergi acolo, dupa ce stai de povesti cu oamenii aia, posibil sa gasesti cuvantul nelalocul lui.
    Chiar daca nu le-mpartasesc crezul, chiar daca viziunile lor nu-si gasesc ecou in mine, am sfarsit prin a-i admira ca pe oricare alt idealist dintr-o lume saturata de ipocriti si farisei.

    RăspundețiȘtergere
  5. uni poate au comentat in necunostinta de cauza...Tin sa marturisesc ca nu sunt unul dintre ei cu toate ca as vrea...Ori ce-ar zice lumea acestia sunt niste oameni deosebiti prin viata lor,sunt calmi si linistiti si se vede ca nu sunt ca noi ceilalti.Parerea mea este ca sunt contestati de unii si fauti in tot felul (eretici,rataciti etc)din cauza "regulilor" ca sa spun asa dupa care isi conduc viata.Sunt greu de respectat de cei slabi,sa zicem ,mancarea de post si din productie proprie,parerea mea este ca asta ar fi modul ideal de hrana in zilele noastre cand suntem otraviti la propriu,incercati sa descifrati toate E-urile din produse...Mai nou si plantele cultivate pe ogoarele noastre sunt modificate genetic (monsanto,pionner),sunt multe de spus si sunt multe argumente explicate chiar de medici si cercetatori celembri in legatura cu alimentatia si modul de viata sanatos care se regasesc la acesti oameni.
    Cu riscul de am lua cateva injuraturi ,eu cred ca Dumnezeu este in Romania,dc nu ar fi?El care a creat cerul si pamantul oare nu ar putea vb cu omul?Creatia lui? Parerea mea este ca noi nu-l putem auzi din cauza ca nu vrem,ne indoim de aeasta utere a lui Dumnezeu si nu putem crede...Asta nu inseamna ca el nu este.In fine,am o rugaminte la domnul admin,daca poate sa ia legatura cu mine,as vrea sa discutam cateva lucruri interesante zic eu.
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  6. "Adminul" nu refuza invitatia, insa cum sa va contacteze?

    RăspundețiȘtergere