marți, 8 iunie 2010

Eu, Gandhi si Antonescu




Bun! Pai daca pe mine ma stiti, pe Gandhi, la fel, nu-mi ramane decat sa va lamuresc in privinta lu'  Antonescu. Da, de el ziceam, de Chucky.
Dom'le, demult am citit o poveste despre Gandhi, nu mai stiu unde, cu cata vreme-n urma sau de cine spusa, oricum n-are importanta, noi retinem doar morala. Zice-se ca indianul a fost intrebat daca exista religia perfecta, iar asta n-a stat pe ganduri si a oferit  raspunsul: "Da, exista, e crestinismul". Reporterul ori ce era ipochimenul care-l descosea, a insistat, dorindu-si sa afle ce-l impiedica sa treaca alaturi de ei, la care Gandhi i-a servit argumentul la fel de fara ezitare: "Crestinii!".
Dragii mei cititori, cam asa vaz io treaba cu liberalismul, doctrina politica ideala pentru mine nu doar in vremurile astea de criza, ci dintotdeauna.Necazu-i ca mai mereu s-a gasit in cercul conducerii partidului cate o figura ce m-a-ndepartat de ei, incepand cu Radu Campeanu sau Bratianu-Cartof si terminand cu Chucky cel de azi, bietul profesoras tulcean, fostul repetent si actualul complexat.
Neicusorilor, dati-mi voi o alta definitie a ridicolului, una in care semantica sa nu se plieze atat de perfect pe legatura dintre individ si actiunile lui, ca eu m-am chinuit in van s-o aflu! Cum altfel i-ai punea numi autopropunerea pentru functia de Prim-Ministru? Chipurile mai apare si o schita de masuri anticriza, total diferita de ce intreprinde zilele astea guvernul sau opozitia de stanga, respectiv PSD-ul.  Astia, ultimii, bat moneda pe ceea ce, de cand e lumea si pamantul, sustin socialistii: cresterea taxelor si impozitul progresiv, chit ca nicicand n-a iesit vreo tara din criza cu asemenea masuri.
Intrebarea pe care si-ar pune orice om cu capul pe umeri ar fi urmatoarea:
- Bine, vin liberalii cu guvernul, ia Antonescu functia, insa cine mama dracului ii sustine-n Parlament?  Ai lu'  Ponta nu, pedelistii basescieni nici atat, independentii canta dupa melodia lu' Oprea, iar astuia i se da tonul de la Cotroceni, treaba la fel de clara ca si faptul ca azi e marti - dreptu-i?
Drept!
Dragii mosului liberali, nu pot crede-n ruptu'  capului ca din toata masa de politicieni care formeaza partidul, nu gasiti si voi unu'  capabil, pentru care doctrina sa nu fie doar vorba-n vant.
Hopaaaa! Te pomenesti ca tocmai aici e buba?  Asa-i, pupa-v-as, e greu daca n-ai cu cine, daca n-ai cu ce...

9 comentarii:

  1. chucky viseaza cai verzi pe pereti...sigur basescu il pune premier asa ca e el baiat gigel cu clientii lui dinu paturiciu...te astept la mine pe blog unde curuletz nastase s-a saturat sa tot auda de crimele comunismului..

    RăspundețiȘtergere
  2. Chucky e de fapt un "sucky", profanator de prohaburi pe la Ilici via Radu Câmpeanu... Îmi place blogul tău, are atitudine, te-am trecut la favorite...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gresit Rada, principiul impozitului progresiv pe venituri nu-i de sorginte socialista!. Pentru linistea ta, cota unica este doar o masura luata de un stat impotent care nu-i in stare, in general, sa-si colecteze taxele si decat sa nu colecteze nimic pentru ca-i prost organizat sistemul si coruptia-i mare, prefera mai putin adica o cota mai mica, in speranta ca "patronul" roman va mai plati ceva iar ce-i ramane va reinvesti (fals, „patronul” roman n-a prea reinvestit nimic iar acum pe criza se vede si mai bine, el nefacand decat sa-si cumpare case,masini bengoase si gagici sexoase). Cota unica a fost aplicat, mai rasunator, pentru prima data in Rusia la incepul anilor 2000.Sistemul e discutabil si clar e unul cu anumite limite peste care statul nu poate, daca sta si-n cur si-n coada si mai mult tot aduna.Teoretizand, politic vorbind,aceasta cota unica a fost folosita in sistemul comunist de la noi de la disparitia impozitului si trecerea la retributia neta (pe la mijlocul anilor '70) impozitul la salarii fiind platit de intreprinderea (de stat) ca un procent la fondul de retributii realizat. Sa sti ca-n toate tarile normale, capitaliste si democrate sistemul de impozitare a veniturilor este unul progresiv. Uite cateva avantaje ale sistemului progresiv: un bun stabilizator automat, sistem redistributiv, compatibilizare cu sistemele fiscale din tarile occidentale dezvoltate, un sistem sustenabil, care rezolva in mare parte dezechilibrele macroeconomice si care conduce la diminuarea decalajelor dintre bogati si saraci dintre rural-urban si dintre regiunile de dezvoltare,etc. Sigur o sa-mi spui, stai nene asa, ca uite ce face cota unica: costuri administrative reduse, stimulează consumul, incurajează investitiile interne dar si atragerea ISD, scoate la suprafaţă locuri de munca si intareste poziţia competitiva a tarii care o adopta. Sigur „ingineria” guvernarii impune utilizarea unuia sau altuia in functie de prioritatile fiecarei etape prin care trece economia unei tari. Cunoscand „manageriatul” practicat in Romania nu cred ca daca aceasta cota de impozit unic se va face si 5%, ea va fi platita de „patronii” autohtoni!
    In legatura cu Antonescu, fara sa fiu de acord cu tine vorbind in general despre liberali, baiatu` s-a cam bagat singur in seama ca musca-n curu` calului. Asta-i omul, din pacate!
    Flocicu
    PS Cu infectatul ramane cum am stabilit: barbi, mustati, ochelari si multa prostie!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Baricada - multam de apreciere! In ce priveste favoritele, idem.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Flocicu - n-am pretentia c-as fi vreun "espert" in economie, imi dau si io cu parerea luandu-ma dupa unu sh-altu, insa in ce priveste politica parca m-as baga-n seama cu parerile proprii, indrituit fiind de anii cand militam sub steagul taranistilor si ma bucur ca macar in ce-l priveste pe Chucky putem fi de acord, chiar daca nu intru totul.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Neinfectat - mon cher, diferenta dintre nazism si comunism, daca-i s-o luam doar contabil, socotind numarul victimelor, ni-l arata pe cel de-al doilea ca fiind net superior primului, insa aspectul merita macar un articol separat, nu doar doua-trei randuri intr-un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Flocicu - mon cher, mai am o anume observatie catre domnia ta: numele meu e Adar, cel putin asa ma prezint in profil, asta mi-e identitatea de blogger si cea virtuala.
    Sa n-amestecam...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei, nu zau, chiar asa?! Avand in vedere ora din noapte la care am facut comentariul, pur si simplu m-am ratacit printre literele tastaurii! Dar chiar din eroarea asta de butonare sa-ti iasa dintr-o anagramare intamplatoare numele, nu credeam! Poate ar fi bine sa joc la loto! Oricum nu voi mai repeta eroarea, numai bine !
    flocicu

    RăspundețiȘtergere
  9. Si a propos de "espert" in ale iconomie: nene, daca tot nu stapanesti domeniul mai incet cu ... arogantele, vorba unui clasic in viata. Ca vorba aia, e multi care vorbeste da` dastul de putini care si pricepe ce zic.
    PS au fost facute publice masurile luate in tara vecina, sora si pretina, Ungaria. Compara si matale ce s-a propos la unguri si ce propune caricatura asta de PM presedinte!
    flocicu

    RăspundețiȘtergere